Премахване на татуировки

Премахване на татуировки с TattooStar Effect R

 

 

Не търсете повече. Ние сме Вашето решение!

Повече от 15 % от възрастните по целия свят имат татуировки. Счита се, че 50 % от тях желаят да ги премахнат в рамките на 10 години след това. Татуировките определено влияят върху възприемането ни на даден човек, а също така могат да бъдат пречка при заемане на определена длъжност. Независимо от причините, поради които бихте искали да премахнете татуировка или перманентен грим, най-важното е, че вече е създадена подходящата за това технология.

Златен стандард за премахване на татуировки, перманентен грим и някои видове пигментации, са т.нар. Q-switched лазери. Те излъчват много мощни и ултракъси импулси (наносекунда = една милиардна от секундата), които разбиват изкуствения пигмент или меланина в кожата на още по-малки частички без да се уврежда околната кожа. По пътя на лимфната система получените микрочастици се отстраняват, като клетките на имунната система ги улавят и постепенно ги елиминират в рамките на няколко седмици след процедура. Поради тази причина процедурите се правят през средно 6-8 седмичен интервал и  няколко процедури са необходими за максимално премахване на пигмента. По-тъмните (черни, тъмносини и тъмнозелени) татуировки по-лесно се поддават на третиране за разлика от по-светлите. Татуировки с червен пигмент изискват лазер с дължина на вълната 532 nm, а тези с жълт пигмент -1064 nm, с който в момента не разполагаме. В редки случаи при обработка на перманентен грим може да се получи първоначално потъмняване, което почти винаги изсветлява при следващи процедури.

При по-старите методи за премахване на татуировки (дермоабразио, химични пилинги, инжектиране на различни субстанции) вероятността от образуване на белези е значително по-голяма, тъй като има засягане и на околната кожа.

Друго основно приложение на този тип лазери е за премахване на перманентен грим. Перманентният грим е приоритет основно на жените, които искат да подчертаят определени черти на лицето, както и да си спестят време при ежедневното гримиране. Макар че повечето дами остават доволни след такава манипулация, при някои резултатите съвсем не са така добри и впечатляващи. Понякога изборът на цвят се оказава неподходящ за тена на лицето, нерядко контурите са неправилни и несиметрични, в някои случаи перманентният грим придава по-изморен вид на лицето. Единствената реална, ефективна и същевременно безопасна възможност за премахване на перманентният грим, са Q-switch лазерите. Трябва да се има предвид обаче, че по-светлите цветове трудно се поддават на обработка дори и при повече процедури.

След процедура за премахване на татуировка или перманентен грим обикновено се образува повърхностна коричка за няколко дни, която след това отпада. Самото избледняване на пигмента в някои случаи може да отнеме и няколко месеца.

Интересен фактор, който има значение за резултатите от такава лазерна процедура, е тютюнопушенето. Препоръчително е да спрете или намалите пушенето няколко седмици преди лазерната обработка, тъй като цигарите свиват капилярите и се натоварва допълнително имунната система. Това от своя страна забавя възстановяването и може да се отрази на ефекта.

 

Вече  Дерма Вита  слага край на болката с Cryo Zimmer!

Създадена, за да посрещне всички изисквания в естетичната сфера, охладителната система на Zimmer – Cryo Chiller ще превърне неприятните до момента процедури в едно напълно комфортно изживяване. Лазерна епилация, фракциониран лазерен пилинг, премахване на татуировки вече спокойно може да се наричат напълно безболезнени, защото ние ще ги направим такива!