Лазерно премахване на петна

Слънчевите петна (лентиго), още познати и като „старчески петна”, „пигментни петна”, представляват множествени, плоски петна по кожата, които се появяват основно поради въздействието на УВ лъчите. По тази причина те са най-многобройни по откритите и изложени на слънце участъци, като лице, шия, ръце и рамене.

Меланинът е пигмент в нашата кожа, разположен в епидермиса, който поглъща слънчевата светлина. Така той в известна степен предпазва кожата ни от действието на УВ лъчите. В хода на годините, обаче тази способност на кожата да ограничава ултравиолетовото влияние постепенно се влошава и отслабва. Като резултат от това на определени места по тялото започваме да забелязваме различни по големина петънца, както и други прояви на слънчевата увреда. Настъпва неравномерно разпределение на меланина по кожата и той кара петната да изглеждат жълти, кафяви или тъмно кафяви, дори черни.

 

Няколко факти за слънчевите петна и луничките:

- Луничките се появяват още в ранна възраст и се предават по наследство. Те са по-характерни за хора с много светла и бяла кожа, които имат по-малко меланин, който да ги предпазва от слънцето.

- Повечето слънчеви петна са доброкачествени, но в случай, че забележите някаква нетипична промяна в цвета или формата им, задължително трябва да посетите дерматолог.

- Излагането на действието на УВ лъчи в солариумите също води до образуване на такива петна.

 

Премахване на слънчеви петна и лунички

На пазара се предлага голямо разнообразие от кремове, обещаващи да премахнат петната, но на практика повечето от тях са неефективни. Може да настъпи леко подобрение на слънчево увредената кожа ако започнете да прилагате слънцезащитни и избелващи кремове в продължение на няколко години. Но все пак най-ефективно и резултатно петната се отстраняват от IPL и Q-switch Ruby лазерът. Чрез тях бързо,  само с 1 - 2 процедури, т.е. в рамките на месец, ще се справите с проблема

 

В Дерма Вита имаме дългогодишен опит в третиране на слънчеви петна. Разполагаме с едни от най-съвременните технологии – IPL и Q-switch Ruby лазер, които със своя спектър дължини на вълната селективно действат върху меланина и го елиминират без да травмират околната кожа и структури. Отделената от апаратите енергия се поглъща от пигмента, трансформира се в топлина, която унищожава тъмните петна. Те отпадат и пред Вас се разкрива здрава и чиста кожа.

Процедурите може да бъдат извършвани върху всяка една част от тялото, като се изисква предпазване от слънце около месец, както преди, така и след третирането.